INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE

PENTRU COMBINĂ FRIGORIFICĂ VERTICALĂ

Avertizare de siguranţă importantă

Informaţii și sfaturi generale

VĂ MULȚUMIM CĂ AȚI ACHIZIȚIONAT APARATUL NOSTRU PENTRU A-L FOLOSI ÎN LOCUINȚA DVS.

Suntem bucuroși că ați ales un aparat Hisense. Hisense este aici pentru a vă susține în aventurile dvs cu tehnologia noastră de ultimă generație și aparatele electrocasnice moderne realizate din materiale de înaltă calitate. Întrucât lucrăm neîncetat pentru a obține eficiență energetică, prin achiziționarea aparatului nostru, și dvs. contribuiți la un viitor mai sustenabil.

Pentru utilizarea completă a serviciilor noastre, a garanției și a altor informații importante, vă rugăm să luați în considerare înregistrarea online a aparatului dvs. Hisense pe site-ul nostru:

https://www.hisense-europe.com

Sperăm că aparatul nostru va satisface și va depăși așteptările dvs.

Link către baza de date EU PREL

Codul QR privind eticheta energetică furnizată împreună cu aparatul furnizează un link web la înregistrarea aparatului în baza de date EU EPREL. Păstrați eticheta energetică împreună cu manualul de utilizare și alte documente furnizate comunicate împreună cu acest aparat. Este posibil să găsiți informații legate de performanța produsului în baza de date EU EPREL utilizând linkul https://eprel.ec.europa.eu și numele modelului și numărul produsului pe care le puteți găsi pe plăcuța cu date tehnice a aparatului. Pentru mai multe detalii referitoare la eticheta energetică, accesați www.theenergylabel.eu.

Aparatul este destinat exclusiv pentru uz casnic.

Frigiderul este destinat depozitării alimentelor proaspete la temperaturi de peste 0°C.

Congelatorul este destinat congelării alimentelor proaspete și depozitării pe termen lung a alimentelor congelate (până la un an, în funcţie de tipul de alimente).

Următoarele simboluri sunt folosite pe tot cuprinsul manualului și au următoarele sensuri:

Informație, aviz, sfat, sau recomandare

Avertisment – pericol general

Avertisment – pericol de șoc electric

Avertisment – pericol de incendii

Atenţionări și precauţii importante

Înainte de prima utilizare a aparatului

Înainte de a conecta aparatul la reţeaua electrică, citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare care descriu aparatul și utilizarea corectă și sigură a acestuia. Instrucţiunile se aplică pentru mai multe tipuri/modele ale aparatului; așadar pot fi descrise aici setări sau echipamente care nu sunt disponibile în aparat. Vă recomandăm să salvaţi acest manual de instrucţiuni pentru referinţe viitoare și să îl atașaţi la aparat dacă acesta este vândut în viitor.

Manualul de instrucţiuni include versiunea/modelul congelatorului No Frost prevăzut cu un ventilator și în care procesul de dezgheţare este automat (numai la unele modele).

Verificaţi eventualele deteriorări sau nereguli ale aparatului. Dacă descoperiţi că aparatul dvs. este deteriorat, informaţi vânzătorul de la care aţi achiziţionat aparatul.

Înainte de a conecta aparatul la reţeaua de alimentare, lăsaţi aparatul să se odihnească într-o poziţie verticală timp de cel puţin 2 ore. Acest lucru va reduce posibilitatea producerii unor disfuncţii ale sistemului de răcire care rezultă din transportarea aparatului.

Instrucţiuni importante de siguranţă

AVERTIZARE! Risc de incendiu/ materiale inflamabile.

Aparatul trebuie să fie conectat la sursa principală de alimentare cu împământare în conformitate cu standardele și reglementările în vigoare.

AVERTIZARE! Nu introduceţi prize multiple sau surse portabile de alimentare cu energie în spatele aparatului.

Înainte de curăţarea aparatului, deconectaţi-l de la sursa principală de alimentare (scoateţi cablul de alimentare din priza de perete).

Dacă cablul de alimentare este deteriorat, acesta ar trebui înlocuit de către producător, o unitate service sau persoane calificate similar pentru a se evita pericolele.

AVERTIZARE! Când poziţionaţi aparatul, verificaţi să nu fie prins sau deteriorat cablul de alimentare.

Dacă nu funcţionează LED-ul, sunaţi la un tehnician de service. Nu încercaţi să reparaţi singuri LED-ul, deoarece există pericol de contact cu tensiune înaltă!

ATENŢIE! Nu utilizaţi niciun dispozitiv electric în interiorul aparatului, cu excepţia celor permise de producătorul acestui frigider.

AVERTISMENT! Nu utilizați dispozitive mecanice sau alte mijloace pentru a accelera procesul de dezghețare, decât dacă acestea au fost recomandate de producător.

ATENŢIE! Pentru a evita orice pericol cauzat de stabilitatea scăzută a aparatului, asiguraţi-vă că acesta este instalat conform instrucţiunilor.

Pericol de degerături

Nu puneţi niciodată alimente congelate în gură și evitaţi să atingeţi alimentele congelate, deoarece acest lucru poate provoca îngheţ sau degerături.

Siguranţa copiilor și a persoanelor vulnerabile

Aparatul nu este destinat a fi folosit de persoane (inclusiv copii) cu abilităţi fizice, senzoriale sau mentale reduse sau care nu au experienţa și cunoștinţele necesare, decât dacă sunt supravegheate sau au fost instruite de o persoană responsabilă pentru siguranţa acestora.

Copiii trebuie supravegheaţi pentru a vă asigura că nu se joacă cu aparatul.

Curățarea și întreținerea de către utilizator nu trebuie efectuate de către

Detașați ambalajele destinate protecției aparatului sau a anumitor componente, pe durata transportului, și nu le lăsați la îndemâna copiilor. Acestea prezintă pericol de rănire sau sufocare.

Când eliminaţi un aparat uzat, deconectaţi cablul de alimentare, scoateţi ușa și lăsaţi rafturile în aparat. Acest lucru va împiedica copiii să se blocheze în aparat.

Doar pentru pieţele europene

Acest aparat poate fi utilizat de copii cu vârsta de 8 ani sau mai mari și de persoane cu abilităţi fizice, senzoriale sau mentale reduse sau care nu au experienţa sau cunoștinţele necesare, dacă sunt supravegheaţi sau au fost instruiţi în ceea ce privește folosirea aparatului în mod sigur și înţeleg pericolele implicate.

Copiii nu se pot juca cu aparatul.

Curățarea și întreținerea de către utilizator nu trebuie efectuate de către

Copiii cu vârsta între 3 și 8 ani pot încărca și scoate alimente în/din aparatele de răcit.

Atenţie privind agentul frigorific

Aparatul conţine o cantitate mică de gaz R600a, care nu dăunează mediului înconjurător, dar care este totuși inflamabil. Asiguraţi-vă că nu sunt deteriorate componentele sistemului de răcire. O scurgere de gaze nu este periculoasă pentru mediul înconjurător, dar ar putea cauza vătămări oculare sau incendii.

În cazul unei scurgeri de gaz, ventilaţi bine încăperea, deconectaţi aparatul de la reţeaua de alimentare și contactaţi un tehnician de service.

Informaţii importante privind utilizarea aparatului

AVERTIZARE! Acest aparat este creat pentru a fi folosit în gospodării și alte locaţii similare precum:

  • bucătăriile pentru personalul din magazine, birouri și alte medii de lucru.

  • ferme și de clienţi în hoteluri, moteluri și alte

  • pensiuni;

  • în catering și alte medii de vânzare cu ridicata.

ATENŢIE! Fantele de ventilaţie ale aparatului sau elementul încorporat trebuie să fie în permanenţă curate și neobstrucţionate.

Aparatul nu poate fi utilizat în exterior și nu poate fi expus la precipitaţii.

Nu depozitați substanțe explozive, cum ar fi cutii de aerosoli, cu agent de propulsie inflamabil, în acest aparat.

Dacă aparatul nu mai este folosit pentru o perioadă mai lungă de timp, opriţi-l folosind butonul relevant și deconectaţi-l de la reţeaua de alimentare. Goliţi aparatul, dezgheţaţi-l, curăţaţi-l și lăsaţi ușa întredeschisă.

În cazul unei erori sau a unei defecţiuni a sursei de alimentare, nu deschideţi compartimentul congelator decât dacă congelatorul nu funcţionează timp de peste 16 ore. După această perioadă, utilizaţi alimentele congelate sau asiguraţi o răcire suficientă (de exemplu, un aparat înlocuitor).

Informaţii tehnice despre aparat

Plăcuţa cu caracteristici tehnice poate fi găsită în interiorul aparatului. Acesta indică date privind tensiunea, volumul brut și net, tipul și cantitatea de agent frigorific și informaţii despre clasele climatice.

Dacă informaţiile de pe plăcuţa cu caracteristici tehnice nu sunt în limba dumneavoastră maternă, înlocuiţi-o cu cea furnizată.

ATENŢIE! Nu deterioraţi circuitul de răcire. Acest lucru va preveni, de asemenea, poluarea.

Protecţia mediului

Ambalajele sunt realizate din materiale ecologice, care pot fi reciclate, eliminate sau distruse fără niciun pericol pentru mediu.

Eliminarea unui aparat uzat

Pentru a proteja mediul înconjurător, duceţi aparatul uzat la un centru autorizat de colectare a aparatelor de uz casnic.

Înainte de a face acest lucru, procedaţi în felul următor:

  • deconectaţi aparatul de la reţeaua de alimentare;

  • nu permiteţi copiilor să se joace cu aparatul.

kanta1_FACE_LIFT Simbolul de pe produs sau de pe ambalaj indică faptul că produsul nu trebuie aruncat împreună cu gunoiul menajer. Trebuie predat la un centru de colectare autorizat pentru reciclarea echipamentelor electrice şi electronice. Asigurându-vă că aţi eliminat în mod corect produsul, ajutaţi la evitarea potenţialelor consecinţe negative pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea persoanelor, consecinţe care ar putea deriva din aruncarea necorespunzătoare a acestui produs. Pentru informaţii detaliate despre eliminarea și reciclarea acestui produs, vă rugăm să contactaţi organismul municipal responsabil cu gestionarea deșeurilor, serviciul pentru eliminarea deşeurilor sau magazinul de la care l-aţi achiziţionat.

Recomandări privind economisirea energiei cu aparatele frigorifice

  • Instalaţi aparatul conform manualului de instrucţiuni.

  • Nu deschideţi uşa aparatului mai frecvent decât este necesar.

  • Ocazional asiguraţi-vă că circulaţia aerului sub aparat nu este obstrucţionată.

  • Dacă garnitura este deteriorată sau nu asigură o etanșare perfectă din orice motiv, înlocuiţi-o cât mai curând posibil.

  • Depozitaţi alimentele în recipiente bine etanșate sau în ambalaje adecvate.

  • Înainte de pune alimentele în frigider, lăsaţi-le să se răcească la temperatura camerei.

  • Dezgheţaţi alimentele congelate punându-le într-un compartiment din frigider.

  • Pentru a utiliza întregul volum interior al compartimentului frigorific, îndepărtaţi unele dintre sertare conform descrierii din manualul de instrucţiuni.

  • Dezgheţaţi congelatorul dvs. convenţional atunci când un strat de brumă sau gheaţă de aproximativ 3-5 milimetri a apărut pe suprafeţele frigorifice.

  • Asiguraţi-vă că rafturile sunt distribuite uniform și că alimentele sunt așezate astfel încât aerul să poată circula liber în interiorul aparatului (respectaţi amplasarea recomandată a alimentelor conform descrierii din instrucţiuni).

  • Pentru aparatele dotate cu un ventilator, nu blocaţi fantele sau orificiile ventilatorului.

  • Dacă nu aveţi nevoie de ventilator sau ionizator, opriţi-le pentru a reduce consumul de energie.

Instalarea si conectarea

Alegerea incaperii

  • Instalaţi aparatul într-o încăpere uscată şi bine aerisită. Aparatul funcţionează corect dacă temperatura mediului se încadrează în intervalul specificat în tabel. Clasa relevantă a aparatului este indicată pe plăcuţa/eticheta cu informaţiile tehnice de bază despre aparat.

    Descriere

    Clasa

    Intervalul de temperatură ambiental °C

    Umiditate relativă

    Extinsă temperată

    SN

    +10 până la +32

    ≤75%

    Temperată

    N

    +16 până la +32

    Subtropicală

    ST

    +16 până la +38

    Tropicală

    T

    +16 până la +43

    Acest aparat nu este destinat utilizării ca aparat încorporabil.

    Nu așezaţi aparatul într-o încăpere unde temperatura poate scădea sub 5 ° C, deoarece acest lucru poate cauza funcţionarea anormală sau defectarea aparatului!

  • După instalare, fișa de alimentare a aparatului trebuie să fie accesibilă!

  • Nu așezaţi aparatul în apropierea aparatelor sau dispozitivelor care radiază căldură, cum ar fi aragaz, sobă, radiator, boiler etc. și nu îl expuneţi la lumina directă a soarelui. Aparatul trebuie să stea la o distanţă de cel puţin 3 cm de un aragaz electric sau pe gaz sau la cel puţin 30 cm de un sobă cu combustibil lichid sau cu combustibil solid. Dacă distanţa dintre această sursă de căldură și aparat este mai mică, utilizaţi un panou izolator.

Amplasarea aparatului

Aparatul trebuie instalat de cel puțin două persoane pentru a evita rănirea persoanelor sau deteriorarea aparatului.

  • Aparatul este destinat instalării independente. Pentru a atinge consumul nominal/minim de energie, asigurați întotdeauna o distanță de 50 mm între perete și partea din spate a aparatului și de 100 de mm de partea de deasupra aparatului. De asemenea, permiteți circulația adecvată a aerului pe fiecare parte a aparatului și deasupra acestuia.

  • De asemenea, aparatul poate fi amplasat lângă sau între corpuri sau dulapuri de bucătărie sau lângă un perete. În cazul în care este amplasat astfel, aparatul va funcționa impecabil; cu toate acestea, consumul de energie ar putea crește. Respectați distanța minimă în partea de sus și în spatele aparatului, așa cum este indicat în imagine.

  • Țineți cont de spațiul sau de distanța necesară pentru a deschide ușa aparatului, pentru a permite tragerea sau scoaterea sertarelor și a rafturilor (consultați schema de instalare).

SLIKA_POSTAVITEV_APARATA_SBS

Configurarea aparatului

SLIKA_NASTAVLJIVE_NOGICE

  • Pentru a vă asigura că aparatul va sta în poziție orizontală și că în spatele acestuia va exista o circulație suficientă a aerului, este posibil să fie necesară reglarea picioarelor de la baza aparatului. Înălțimea picioarelor poate fi reglată cu degetele sau cu ajutorul unei chei adecvate.

  • Lăsați ușa să se închidă automat. Apoi rotiți picioarele reglabile astfel încât partea superioară a aparatului să fie înclinată spre spate cu aproximativ 10 mm sau cu 0,5°.

  • Când doriți să mișcați aparatul, ridicați din nou picioarele, astfel încât acesta să se poată mișca liber pe rolele rotative. După ce ați mutat aparatul în poziția dorită, aliniați-l din nou.

    Atenție! Utilizați rolele rotative numai pentru a deplasa aparatul înainte și înapoi, deoarece acestea nu funcționează ca roți. Dacă împingeți aparatul într-o parte sau în alta, acesta poate deteriora pardoseala și rolele.

Reglarea ușii aparatului

Dacă observați că ușa aparatului nu este complet aliniată (că ușa compartimentului pentru congelator și a compartimentului pentru frigider nu sunt la același nivel), puteți utiliza unealta furnizată pentru a regla înălțimea ușii.

Dacă ușa congelatorului depășește ușa frigiderului. Mai întâi, folosiți unealta furnizată pentru a roti șurubul de pe balamaua inferioară în sens antiorar pentru a ridica ușa. Apoi fixați piulița cu o șurubelniță.

SLIKA_NASTAVITEV_VRAT

Conectarea aparatului

VTICNICA

  • Folosiţi cablul de alimentare pentru a conecta aparatul la sursa principală de alimentare cu energie. Priza de perete trebuie prevăzută cu bornă de pământ (priză de siguranţă). Tensiunea și frecvenţa nominală sunt indicate pe plăcuţa/eticheta cu informaţiile de bază despre aparat.

  • Aparatul trebuie să fie conectat la sursa principală de alimentare și împământat în conformitate cu standardele și reglementările în vigoare. Aparatul va rezista abaterilor pe termen scurt de la tensiunea nominală, dar nu mai mult de +/- 6%.

Descrierea aparatului

Aparatura interioară a aparatului se poate modifica în funcţie de modelul aparatului.

Acest produs conține o sursă de lumină cu clasa de eficiență energetică G.

SLIKA_APARATA_SBS_HZF5508UEB

  1. Lumină LED în compartimentul congelatorului

  2. Raftul de pe ușa congelatorului

  3. Capacul conductei de circulație a aerului din congelator

  4. Aparatul de gheață*

  5. Raftul congelatorului

  6. Sertarul superior al congelatorului

  7. Sertarul inferior al congelatorului

  8. Picior reglabil stânga în partea de jos a aparatului

  9. Lumină LED în compartimentul de refrigerare

  10. Raftul de pe ușa frigiderului

  11. Capacul conductei de circulație a aerului din frigider

  12. Raftul frigiderului

  13. Sertarul superior al frigiderului

  14. Sertarul inferior al frigiderului

  15. Picior reglabil dreapta în partea de jos a aparatului

*Doar anumite modele.

Datorită modificărilor ocazionale pe care le aducem produselor noastre, este posibil ca frigiderul dvs. să difere ușor de frigiderul descris în aceste instrucțiuni de utilizare, dar funcțiile și metodele sale de utilizare rămân aceleași.

Modul de funcţionare a aparatului

SLIKA_UI_SBS

A

Tasta de setare a temperaturii

A1

Afișaj

B

Tastă de comutare frigider/congelator

B1

Afisaj compartiment frigider

B2

Afisaj compartiment congelator

C

Tastă pentru setarea funcțiilor suplimentare

C1

Indicatorul funcţiei de congelare rapidă (congelator rapid)

C2

Indicator funcție de absență îndelungată (holiday mode)

C3

Indicator de funcţie eco

C4

Indicator de funcție convert

Reglarea temperaturii aparatului

SLIKA_PRIKLJUČITEV

Pornire: Pentru a porni aparatul, introduceți cablul de alimentare în priza de alimentare.

Oprire: Pentru a opri aparatul, scoateți cablul de alimentare din priza de alimentare.

Pornirea / oprirea aparatului

SLIKA_UI_SBS_SET.TEMP_KRATKO

  • Temperatura aparatului este presetată din fabrică la setarea recomandată, și anume 4°C pentru compartimentul frigiderului și -18°C pentru compartimentul congelatorului.

  • După ce aparatul este pornit, este posibil să dureze câteva ore până la atingerea temperaturii setate. Nu introduceţi niciun fel de alimente în frigider înainte ca temperatura să scadă la setarea selectată.

SLIKA_UI_SBS_NASTAVITEV_COOLER

La acest model, puteți comuta între setarea temperaturii de refrigerare și cea de congelare. Puteți face acest lucru apăsând pe tasta B pentru a ilumina simbolul pentru partea aparatului a cărei temperatură doriți să o setați: B1 pentru partea de refrigerare și B2 pentru partea de congelare.

SLIKA_UI_SBS_NASTAVITEV_COOLER

Temperatura încompartiment frigiderului poate fi setata atunci cândsimbolul B1 este luminat. Setaţi temperatura apăsând scurt petasta A.

  • De fiecare dată când apăsați tasta A, temperatura va fi crescută cu 1 °C. Setarea pe care o alegeți va fi stocată ca cea mai recentă temperatură setată pentru compartimentul frigiderului.

  • Temperatura compartimentului frigiderului poate fi setată în intervalul de la +1 °C la +9 °C.

  • Se recomandă ca temperatura să fie setată la 4°C.

SLIKA_UI_SBS_NASTAVITEV_FREEZER

Temperatura încompartimentul congelatorului poate fi setata atunci cândsimbolul B2 este luminat. Setaţi temperatura apăsând scurt petasta A.

  • De fiecare data când apăsați tasta A, temperatura va fi crescută cu 1 °C. Setarea pe care o alegeți va fi stocată ca cea mai recentă temperatură setată pentru compartimentul congelatorului.

  • Temperatura congelatorului poate fi setată în intervalul de la -16°C la -24°C.

  • Se recomandă ca temperatura să fie setată la -18°C.

După 10 de secunde de la apăsarea celei mai recente taste, afișarea compartimentului congelatorului revine automat la afișarea compartimentului frigiderului. B1 se va aprinde și temperatura setată pentru compartimentul frigiderului este afișată peunitate de afișare A1.

Modul standby (așteptare) pentru unitatea de control/afișare

După 10 de secunde după apăsarea celei mai recente taste, unitatea de control trece în modul standby. Toate indicatoarele de pe unitatea de control vor fi oprite. Există excepţii atunci când unii indicatori rămân aprinși deși unitatea de control este în regim de așteptare. Astfel de excepţii includ următoarele:

  • Dacă este activată congelarea intensă (boost de îngheţare), atunci indicatorul C1 va rămâne aprins.Toţi ceilalţi indicatori sunt opriţi.

  • Daca funcţia Eco este activata, indicatorul C3 va fi afișat în continuare în modul standby. Toţi ceilalţi indicatori sunt opriţi.

  • Daca funcţia holiday mode este activata, indicatorul C2 va fi afișat în continuare în modul standby. Toţi ceilalţi indicatori sunt opriţi.

  • Daca funcţia convert este activata, indicatorul C4 va fi afișat în continuare în modul standby. Toţi ceilalţi indicatori sunt opriţi.

  • Dacă funcția de decongelare manuală a compartimentul de congelare este activată, atunci Cdva fi afișat în continuare pe afișaj chiar și atunci când unitatea de comandă este în modul standby. Toate celelalte indicatoare sunt oprite.

  • Dacă una dintre alarme este activată sau dacă se afișează una dintre defecțiuni, afișajul va indica un mesaj specific.

Ieșiți din modul de așteptare: apăsați scurt pe orice tastă sau deschideți ușa compartimentului de răcire.

Funcţia de congelare rapidă (congelator)(SIMBOL_SNEŽINKA)

SLIKA_UI_SBS_FAST_FREEZE_KRATKO

  • Utilizați această setare după ce ați pornit aparatul pentru prima dată, înainte de curățare sau cu 24 de ore înainte de a adăuga o cantitate mare de alimente.

SLIKA_UI_SBS_FAST_FREEZE

Pornirea: porniți modul de congelare intensivă apăsând pe tasta C de câte ori este necesar, până când afișajul indică C1. Afișajul indică FF.

Oprirea: opriți modul de congelare intensivă apăsând pe tasta C din nou, până când simbolul C1 dispare.

Dacă funcția nu este dezactivată manual, aceasta va fi dezactivată automat după aproximativ două zile. Setarea va reveni la cea mai recentă.

  • Când fast freeze este activat, aparatul va funcționa la capacitate maximă. În acest timp, funcționarea poate fi oarecum mai zgomotoasă.

  • Când funcţia de congelare rapidă este activată, temperatura poate fi mai scăzută atât în compartimentul frigider, cât și în compartimentul congelator.

Funcția Eco (SIMBOL_ECO)(Setare recomandată PRIPOROČENA_NASTAVITEV)

SLIKA_UI_SBS_ECO_KRATKO

SLIKA_UI_SBS_FAST_ECO

Pornirea: Funcția Eco este activată apăsând pe tasta C de câte ori este necesar, până când afișajul indică C3.

Oprirea: Funcția Eco poate fi dezactivată apăsând pe tasta C din nou, până când simbolul C3 dispare.

Funcția Eco va fi de asemenea dezactivată la modificarea setărilor de temperatură ale compartimentului frigider sau congelator, sau la activarea oricăror funcții suplimentare.

Funcția Convert(SIMBOL_CONVERT)

SLIKA_UI_SBS_CONVERT_KRATKO

Întregul compartiment al congelatorului poate fi transformat în ZeroZone. Temperatura din acest compartiment este de 0°C sau sub 0°C. Prin urmare, nu depozitați alimente sensibile la temperaturi scăzute în acest compartiment, deoarece astfel de alimente pot îngheța. Înainte de a trece la ZeroZone goliți compartimentul congelatorului pentru a preveni dezghețarea și alterarea alimentelor congelate.

SLIKA_UI_SBS_CONVERT

  • Activarea funcției Convert: cu o apăsare lungă (5 secunde) a tastei C. Veți auzi un semnal sonor și afișajul se va aprinde C4.

  • Când această funcție este activată, temperatura din compartimentul frigiderului va fi setată la 0°C, în timp ce temperatura din congelator va fi setată la 4°C. "0°C" va fi afișat intermitent pe afișajul A1 până când temperatura din congelator atinge temperatura corespunzătoare. Când se atinge această temperatură, indicatorul "0°C" va fi aprins continuu.

  • Setarea temperaturii în compartimentul ZeroZone: folosiți tasta A pentru a seta temperatura între -2°C și +3°C.

  • Temperaturile sunt aproximative și depind de setările de temperatură din compartimentul frigiderului, temperatura mediului, frecvența de deschidere a ușii, și cantitatea de alimente depozitate. Setarea unei temperaturi mai ridicate în compartimentul ZeroZone va crește de asemenea temperatura din compartimentul frigiderului și invers. Reglați setarea la condițiile de operare.

  • Când congelatorul funcționează în modul ZeroZone, temperaturile din compartimentul frigiderului pot fi setate numai între 4°C și +8°C. Vă recomandăm o astfel de utilizare numai atunci când temperatura mediului este între +16°C și +32°C. La temperaturi mai ridicate sau mai scăzute, nu este posibilă garantarea unei temperaturi adecvate în aparat.

  • Când funcția Convert este activată, orice alte funcții suplimentare vor fi dezactivate.

  • Dezactivarea funcției Convert: prin apăsarea repetată, mai lungă, a tastei C. Veți auzi un semnal sonor și afișajul C4 se va stinge.

Holiday mode (absență prelungită)

SLIKA_UI_SBS_HOLIDAY_MODE_KRATKO

Utilizați această funcție atunci când sunteți plecat pentru o perioadă lungă de timp, de exemplu atunci când sunteți în vacanță sau în călătorii de afaceri pe perioade lungi de timp.

SLIKA_UI_SBS_HOLIDAY_MODE

Pornirea: activați funcția apăsând pe tasta C de câte ori este necesar, până când afișajul indică C2.

  • Când această funcție este activată, temperatura din compartimentul frigiderului va fi setată la 15°C, în timp ce temperatura din congelator va fi setată la -18°C.

Înainte de a activa această funcție, goliți compartimentul frigiderului, deoarece orice alimente perisabile lăsate în acest compartiment se pot strica.

Oprirea: dezactivați funcția apăsând pe tasta C din nou, până când simbolul C2 dispare.

Alarmă pentru temperatură ridicată

SLIKA_UI_SBS_HT_alarm_SLIKA

SLIKA_UI_SBS_HT_alarm

Dacă temperatura din interiorul aparatului este prea ridicată, alarma acustică va fi activată (ton intermitent), iar temperatura setată a compartimentului în care temperatura este prea ridicată va lumina intermitent pe unitatea de afișare.

  • De fiecare dată când porniți aparatul, se activează o întârziere de 24 de ore în funcționarea alarmei. Dacă aparatul nu atinge o temperatură suficient de scăzută după această perioadă, alarma va fi activată.

Oprirea alarmei:

  • Confirmați și opriți alarma acustică apăsând pe orice tastă. Temperatura curentă în compartimentul în care temperatura este prea mare va începe să se aprindă intermitent pe afișaj. Dacă nu confirmați și nu opriți alarma acustică, aceasta va fi activată la fiecare oră timp de aproximativ 15 minute.

  • Când temperatura scade sub valoarea alarmei, atunci afișajul temperaturii nu va mai lumina intermitent și va fi aprins continuu. Se va afișa temperatura din compartimentul frigorific.

Alarmă pentru ușă deschisă

SLIKA_UI_SBS_OPEN_DOOR_ALARM

Dacă ușa frigiderului sau a congelatorului este deschisă prea mult timp, se va activa alarma acustică (semnal sonor repetitiv), iar pictograma B1 sau B2 de pe interfața cu utilizatorul va începe să se aprindă intermitent, în funcție de ușa care este deschisă. Dacă nu confirmați și nu opriți alarma acustică, aceasta va fi activată la fiecare 30 secunde.

Oprirea alarmei: pentru a opri alarma, închideți ușa aparatului.

Dacă opriţi alarma apăsând orice tastă, alarma va fi reactivată în 4 minute dacă ușa este încă deschisă.

Dacă lăsați ușa deschisă mai mult de 10 minute, semnalul sonor al alarmei nu va mai suna. Funcționarea aparatului va comuta în modul de siguranță pentru a asigura o răcire suficientă și pentru a preveni deteriorarea alimentelor în ciuda ușii deschise.

Alarmă pentru cădere de tensiune/întrerupere a alimentării cu energie electrică

SLIKA_PF_ALARM

SLIKA_UI_SBS_PF_alarm

Dacă temperatura din aparat a crescut la nivelul alarmei în timpul unei căderi de tensiune, alarma de temperatură ridicată va fi activată la restabilirea alimentării cu energie electrică. Alarma va suna și afișajul va clipi PF.

Dezactivați alarma apăsând pe oricare dintre taste. Afișajul indică temperatura maximă măsurată în compartimentul congelatorului.

SLIKA_UI_SBS_PF_alarm2

Data viitoare când apăsați tasta, A va fi afișată cea mai mare temperatură măsurată a compartimentului frigiderului.

Când apăsați din nou tasta C, alarma de avarie a alimentării cu energie electrică va fi în cele din urmă dezactivată, iar temperatura setată pentru compartimentul selectat va apărea pe afișaj.

Dacă alarma de temperatură ridicată este activată în același timp, aceasta va funcționa conform descrierii din Capitolul Alarmă de temperatură ridicată, după ce ați dezactivat alarma în caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică.

Echipamentele de la interiorul aparatului

(*Echipamentele depind de model)

Rafturile

Rafturile goale pot fi aranjate după cum considerați potrivit pe ghidajele din interiorul aparatului fără a fi nevoie să le scoateți din aparat. Pentru a muta sau a scoate un raft din aparat, trageți-l spre dvs., ridicați-l în față și apoi deplasați-l sau trageți-l din aparat. Depozitați alimente rapid perisabile în partea din spate a raftului unde este cea mai scăzută temperatură.

Sertar de fructe și legume (CrispZone)*

Sertarele din partea inferioară a frigiderului sunt destinate depozitării fructelor și legumelor. Asigură umiditate și împiedică uscarea alimentelor.

SLIKA_COOLER_FS600-22_IZVLEK_PREDALA

  • Scoaterea lăzii:

    • Scoateţi lada cât mai în afară. Apoi, ridicaţi partea frontală și trageţi-o complet.

Rafturile amplasate pe ușă

SLIKA_VRATNE_POLICE

Partea interioară a ușii compartimentului frigiderului și congelatorului este echipată cu rafturi concepute pentru depozitarea pachetelor mici.

Puteți să așezați rafturile după cum doriți, ridicând-le ușor de canelurile care le țin în poziție și le puteți muta în locul dorit, asigurându-vă că le fixați în canelurile de acolo.

Raftul din partea de jos a ușii compartimentului de refrigerare este conceput pentru depozitarea sticlelor.

Greutatea maximă pentru fiecare raft de pe ușă este de 5 kg.

Sistem de distribuție a aerului (MultiFlow)*

  • Sistemul avansat MultiFlow (Multiflux) distribuie uniform aerul și egalizează temperatura în întregul frigider. Acest sistem permite, de asemenea, plasarea oricărui tip de alimente pe orice raft în frigider, deoarece nu există diferențe de temperatură între acestea.

Dozator de apă*

(Doar la anumite modele)

Dozatorul de apă instalat în ușa compartimentului de refrigerare este conceput pentru depozitarea apei potabile. Cu un dozator de apă, puteți obține cu ușurință apă răcită fără a fi nevoie să deschideți ușa compartimentului de refrigerare.

Înainte de prima utilizare a aparatului

Înainte de a utiliza dozatorul de apă pentru prima dată, acesta trebuie curățat conform instrucțiunilor de mai jos:

SLIKA_SBS_IZVLEK_DOZIRNIKA

  1. Țineți dozatorul de apă de ambele părți și trageți-l în sus, scuturându-l ușor.

  2. Deșurubați capul și curățați-l, curățând și dozatorul de apă.

Instalare

  1. Introduceți capul dozatorului în orificiu.

  2. Așezați recipientul în ghidajele de pe ușa frigiderului.

  3. Apăsați în jos ambele margini ale recipientului de apă.

  4. Când auziți un clic, înseamnă că recipientul este introdus în fanta prevăzută.

SLIKA_NAMESTITEV_DOZIRNIKA

Avertizare!

  1. Aveți grijă să nu apăsați pe cap.

  2. Când instalați recipientul de apă, asigurați-vă că introduceți mai întâi capul în orificiu.

Umplerea cu apă

Înainte de a umple recipientul cu apă potabilă, asigurați-vă că recipientul cu apă este așezat ferm în poziția corectă.

Atenție!

Turnați până la 3 litri de apă în recipient (conform recomandărilor), dar asigurați-vă că apa nu depășește nivelul maxim, altfel se poate revărsa peste margine când puneți capacul.

Deschideți capacul și turnați apa. După ce ați turnat apa, nu uitați să închideți capacul complet.

SLIKA_POLNJENJE_DOZIRNIKA_VODE

Dozarea apei

  1. Asigurați-vă că ați instalat capacul recipientului cu apă.

  2. Închideți ușa frigiderului și verificați dozatorul de apă.

Umplerea unui pahar cu apă

Așezați un pahar potrivit sub dozatorul de apă rece.

Nu apăsați pe maneta dozatorului dacă nu ați pus un pahar sub robinet, în caz contrar apa poate curge din dozator.

Curățarea

  1. Scoateți cu atenție recipientul pentru apă din ușa frigiderului. Curățați ușor cu apă recipientul, capacul și capul dozatorului.

  2. După curățarea dozatorului, lăsați-l să se usuce sau uscați-l cu un uscător.

  3. Dacă utilizați frecvent dozatorul de apă rece, se poate acumula multă apă în tava de scurgere a robinetului acestuia, care poate ajunge, de asemenea, pe podea, udând-o Ștergeți în mod regulat recipientul cu o lavetă uscată, astfel încât să nu se acumuleze prea multă apă în tavă.

ČIŠČENJE_WD_POSODE

Depozitarea alimentelor în frigider

Avertismente importante privind depozitare alimentelor

Utilizarea corectă a aparatului, ambalarea corespunzătoare, menţinerea temperaturii corecte și respectarea standardelor de igienă alimentară au un impact decisiv asupra calităţii depozitării produselor alimentare.

Respectaţi termenele de valabilitate indicate pe ambalajul produsului.

Alimentele păstrate în frigider trebuie aşezate în recipiente închise sau împachetate într-un mod corespunzător, pentru a preveni emiterea şi/sau pătrunderea umezelii şi a mirosurilor.

Nu depozitaţi substanţe inflamabile, volatile şi explozive în frigider.

Sticlele cu procentaj ridicat de alcool trebuie păstrate în sticle sigilate corespunzător în poziţie verticală.

Unele soluţii organice, uleiurile esenţiale din coaja de lămâie și portocală, acidul din unt etc. pot deteriora suprafeţele din plastic în cazul unui contact prelungit, provocând daune și îmbătrânirea prematură a acestor materiale.

Mirosul neplăcut din interiorul frigiderului este un semn că ceva nu este în regulă cu mâncarea sau că frigiderul necesită curăţare (a se vedea Curăţarea Aparatului).

Asiguraţi-vă că aţi scos produsele perisabile din frigider dacă veţi lipsi de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Evitarea contaminării alimentelor

Pentru a evita contaminarea alimentelor, respectaţi următoarele instrucţiuni:

  • Deschiderea ușii pe perioade lungi de timp poate cauza o creștere semnificativă a temperaturii în compartimentele aparatului.

  • Curăţaţi în mod regulat suprafeţele care vin în contact cu alimentele și sistemele de evacuare accesibile.

  • Depozitaţi carnea crudă și peștele în recipiente adecvate în frigider, astfel încât să nu vină în contact sau să se scurgă pe alte alimente.

  • Dacă frigiderul este lăsat gol pentru perioade mari de timp, opriţi-l, decongelaţi-l, curăţaţi-l, uscaţi-l și lăsaţi ușa deschisă pentru a preveni formarea mucegaiului în aparat.

Congelarea și depozitarea alimentelor congelate

Procedura de congelare

Cantitatea maximă de alimente proaspete care pot fi introduse simultan este specificată pe plăcuţa cu caracteristici tehnice a aparatului. În cazul în care cantitatea de alimente care trebuie congelată depășește cantitatea indicată, calitatea congelării va fi inferioară; în plus, calitatea alimentelor deja congelate se va deteriora.

  • Activaţi funcţia super freeze (congelare rapidă) cu 24 de ore înainte de a congela alimentele proaspete:

    • apăsați pe tasta C de câte ori este necesar, până când afișajul indică C1

  • Apoi, puteți pune alimente proaspete în compartimentul congelatorului.

Asiguraţi-vă că alimentele proaspete nu sunt în contact cu alimentele deja congelate.

  • Când congelaţi cantităţi mici de alimente (1-2 kilograme), activarea funcţiei super-freeze (de congelare rapidă) nu este necesară.

Atenţionări importante privind congelarea

Folosiţi congelatorul numai pentru a congela alimentele care se pretează la congelare. Utilizaţi întotdeauna alimente de calitate și proaspete.

Selectaţi ambalajul cel mai potrivit pentru alimente și utilizaţi corect ambalajul.

Asiguraţi-vă că ambalajele sunt etanșe la aer și apă, astfel încât alimentele să nu se usuce și să-și piardă vitaminele.

Indicaţi tipul de alimente, cantitatea și data congelării pe ambalaj.

Este important ca alimentele să se congeleze repede. Prin urmare, sunt recomandate pachetele mai mici. Refrigeraţi alimentele înainte de a le congela.

Depozitarea alimentelor congelate industrial

  • Când depozitaţi și folosiţi alimente congelate, respectaţi instrucţiunile producătorului. Temperatura și data expirării sunt indicate pe ambalaj.

  • Alegeţi numai alimentele cu ambalaj nedeteriorat, depozitate în congelatoare la temperaturi de -18 °C sau mai mici.

  • Nu cumpăraţi alimente acoperite de gheaţă, deoarece acest lucru indică faptul că a fost parţial dezgheţat de mai multe ori și că este de calitate inferioară.

  • Protejaţi alimentele de dezgheţ în timpul transportului. În cazul creșterii temperaturii, timpul de depozitare va fi mai scurt și calitatea se va deteriora.

Timp de depozitare a alimentelor congelate

Timpul recomandat pentru depozitare în congelator

Tipuri de alimente

Timp

fructe, carne de vită

de la 10 până la 12 luni

legume, carne de viţel și pui

de la 8 până la 10 luni

carne de vânat

de la 6 până la 8 luni

Porc

de la 4 până la 6 luni

carne tocată mărunţită sau măcinată

4 luni

pâine, produse de patiserie, mâncăruri gătite, pește fără grăsimi

3 luni

măruntaie / intestine

2 luni

cârnaţi afumaţi, pește gras

1 lună

Dezghețarea alimentelor congelate

  • Dezghețarea este un pas important în depozitarea alimentelor conservate prin congelare. Alimentele trebuie dezghețate în mod corect.

  • Metodele adecvate de decongelare a alimentelor sunt:

    • în frigider;

    • în apă rece;

    • într-un cuptor cu microunde sau cuptor convențional cu un program de decongelare adecvat.

  • Unele produse congelate pot fi preparate fără a fi nevoie să le dezghețați mai întâi. Producătorul va indica acest lucru pe ambalaj.

  • Alimentele trebuie ambalate în pachete mici. În acest fel, acestea se dezgheață mai repede.

  • Utilizați alimente decongelate parțial sau complet cât mai repede posibil. Bacteriile din alimentele decongelate sunt reactivate și alimentele se vor strica rapid. Acest lucru se aplică în special fructelor, legumelor și alimentelor gata preparate.

  • Nu recongelați alimentele dezghețate parțial sau complet.

Dezgheţarea aparatului

Dezgheţarea automată a frigiderului

Frigiderul nu necesită nicio procedură specială de dezghețare, deoarece gheața adunată pe peretele din spate se decongelează automat. Orice gheață acumulată se va topi când unitatea compresorului este inactivă. Picăturile de apă vor curge printr-o deschidere în peretele din spate al frigiderului într-o tavă montată deasupra compresorului, de unde se vor evapora.

Asiguraţi-vă că deschiderea din peretele din spate al interiorului frigiderului nu este blocată niciodată de alimente sau de orice alt obiect.

Dacă se formează un strat excesiv de gheaţă pe peretele din spate al interiorului frigiderului (3-5 mm), opriţi aparatul și dezgheţaţi manual aparatul.

Dezgheţarea congelatorului No Frost

  • Congelatorul NoFrost se va dezgheța automat. Orice strat de gheață care se poate acumula ocazional va dispărea automat.

Curăţarea aparatului

Înainte de curățare, scoateți aparatul din priză - deconectați aparatul și scoateți cablul de conectare din priză.

  • Utilizaţi o cârpă moale pentru a curăţa toate suprafeţele. Soluţiile de curăţare care conţin substanţe abrazive, acizi sau solvenţi nu sunt adecvate pentru curăţare, deoarece pot deteriora suprafaţa.

Curăţaţi exteriorul aparatului cu apă sau cu o soluţie ușoară de spumă.

Suprafeţele lucioase sau din aluminiu pot fi curăţate cu apă călduţă la care aţi adăugat un detergent slab. Este permisă utilizarea de soluţii de curăţare cu un conţinut scăzut de alcool (de exemplu, soluţii pentru curăţarea ferestrelor). Nu utilizaţi soluţii care conţin alcool pentru curăţarea materialelor din plastic.

Interiorul aparatului se va curăța cu apă călduță, la care se poate adăuga puțin oțet.

  • Nu spălaţi componentele echipamentului interior al aparatului într-o mașină de spălat vase deoarece acestea pot fi deteriorate.

  • Gheaţa şi/sau sedimentele de gheaţă care depăşesc 3-5 mm grosime măresc consumul de energie, aşa că trebuie să le îndepărtaţi regulat (nu este valabil pentru congelatoarele NO FROST). Nu folosiţi obiecte ascuţite, solvenţi sau spray-uri.

  • •După curăţare, reporniţi aparatul și introduceţi alimentele.

Depanare

Defecţiune:

Cauză sau remediere:

Aparatul este conectat la sursa de alimentare, dar nu funcţionează.

  • Asiguraţi-vă că există tensiune în priză și că aparatul este pornit.

Sistemul de răcire funcţionează continuu pentru o perioadă lungă de timp:

  • Temperatura ambiantă prea ridicată.

  • Uşa este deschisă prea des sau este lăsată deschisă prea mult timp.

  • Ușa nu este închisă corect (posibile impurităţi pe garnitură, ușă nealiniată, închidere ermetică deteriorată etc.).

  • Aţi introdus prea multe alimente proaspete deodată.

  • Senzorul din frigider este blocat de alimentele proaspete. Asigurați-vă că aerul poate circula în jurul senzorului (numai pentru unele modele).

Depunere excesivă de gheaţă pe peretele interior din spatele frigiderului poate avea drept cauze:

  • Uşa este deschisă prea des sau este lăsată deschisă prea mult timp.

  • Aţi introdus mâncare caldă în frigider.

  • Alimentele sau recipientele au venit în contact cu peretele interior din spatele frigiderului.

  • Închidere ermetică proastă.

  • Dacă închiderea ermetică este murdară sau deteriorată, curăţaţi-o sau înlocuiţi-o.

Depunerea de gheață sau brumă în interiorul congelatorului:

  • Ușa a fost deschisă prea mult timp sau prea frecvent.

  • Ușa nu este închisă corespunzător.

  • Ușa are o etanșeitate proastă (garnitura este murdară, ușa nu este aliniată corect, garnitura este deteriorată etc.).

  • Dezghețați manual aparatul.

Condensul (roua) de pe raftul de deasupra sertarelor:

  • Acesta este un fenomen trecător care nu poate fi evitat în întregime în perioade de temperatură ridicată și umiditate. Acesta scade când temperatura și umiditatea sunt normalizate. Vă recomandăm să curăţaţi mai des sertarele și să ștergeţi picăturile ocazional.

  • Deschideţi glisorul de control al umidităţii.

  • Puneţi alimentele în pungi sau alte ambalaje cu o închidere ermetică bună.

Picături pe peretele din spate al compartimentului frigiderului.

  • Asta este normal. Compartimentul frigiderului este decongelat automat, ceea ce duce la picături de apă care curg printr-o deschidere în peretele din spate al compartimentului frigorific într-o tavă deasupra unităţii compresorului, din care se evaporă.

Curge apă din frigider:

  • Orificiu de evacuare a apei înfundat sau apă care picură pe lângă canalul de apă.

  • Curăţaţi orificiul blocat, de ex. utilizând un pai din plastic.

  • Dacă se acumulează un strat gros de gheaţă, decongelaţi aparatul manual (a se vedea Dezgheţarea Aparatului).

Uşa nu se deschide uşor:

  • Dacă doriţi să deschideţi uşa congelatorului imediat sau la scurt timp după ce aţi închis-o, veţi simţi o rezistenţă. Atunci când se deschide uşa, iese aer rece din aparat şi acesta este înlocuit de aerul cald din mediul ambient. Atunci când acest aer este răcit, se construieşte o sub-presiune, care cauzează rezistenţă deschiderii uşii. După câteva minute, se normalizează interiorul şi uşa se poate deschide cu uşurinţă din nou.

Părţile aparatului sunt calde:

  • Asta este normal. Existăconducte și tuburiinstalate în părţile laterale ale aparatului, care tind să se încălzească în timpul funcţionării aparatului.

LED-ul nu funcţionează:

  • Dacă nu funcţionează LED-ul, sunaţi la un tehnician de service.

  • Nu încercaţi să reparaţi singuri LED-ul, deoarece există pericolul contactului cu tensiune înaltă!

HI va apărea pe unitatea de afișare:

  • Uşa este deschisă prea des sau este lăsată deschisă prea mult timp.

  • Ușa nu este închisă corect (posibile impurităţi pe garnitură, ușă nealiniată, închidere ermetică deteriorată etc.).

  • O pană de curent mai lungă.

  • Aţi introdus prea multe alimente proaspete deodată.

PF va apărea pe unitatea de afișare:

  • O pană de curent mai lungă.

E0 sau E8 apar pe unitatea de afișare:

  • Tastele senzorului nu răspund. Contactați un centru de service pentru reparații.

  • Până în momentul în care aparatul este reparat de către un tehnician de service, aparatul va funcționa în modul de siguranță. Aparatul va păstra automat temperatura cea mai potrivită pentru fiecare compartiment.

E1 sau E2 apar pe unitatea de afișare:

  • Eroare sau defecțiune la senzorul de temperatură. Contactați un centru de service pentru reparații. Până în momentul în care aparatul este reparat de către un tehnician de service, aparatul va funcționa în modul de siguranță. Aparatul va păstra automat temperatura cea mai potrivită pentru fiecare compartiment.

E3 sau E4 apar pe unitatea de afișare:

  • Ventilatorul din compartiment este defect. Contactați un centru de service pentru reparații. Aparatul nu poate funcționa normal. Transferați alimentele într-un loc răcoros și opriți aparatul.

E6 va apărea pe unitatea de afișare:

  • Senzorul vaporizatorului este defect. Apelați la un centru de service pentru a rezolva problema. Aparatul va continua să funcționeze în modul de siguranță până când va fi reparat de un tehnician de service. Aparatul va menține automat temperatura cea mai potrivită pentru fiecare compartiment.

E7 va apărea pe unitatea de afișare:

  • Senzorul de temperatură ambiantă nu funcționează corect. Apelați la un centru de service pentru a rezolva problema. Aparatul va continua să funcționeze în modul de siguranță până când va fi reparat de un tehnician de service. Aparatul va menține automat temperatura cea mai potrivită pentru fiecare compartiment.

E9 apare pe unitatea de afișare:

  • Ușa a fost lăsată deschisă prea mult timp. Închideți ușa.

  • Dacă ușa nu este deschisă sau dacă E9 continuă să fie afișat la 10 minute după ce ați închis ușa, atunci senzorul ușii este defect. Contactați un centru de service pentru a programa o reparație. Aparatul va continua să funcționeze în modul de siguranță până când va fi reparat. Aparatul va menține automat temperatura cea mai potrivită pentru fiecare compartiment.

Dacă sfaturile de mai sus nu vă rezolvă defecţiunea, sunaţi la cel mai apropiat centru de service autorizat și specificaţi tipul, modelul și numărul de serie indicat pe plăcuţa cu caracteristici tehnice a aparatului sau pe eticheta din interiorul aparatului.

Informaţii despre nivelul de zgomomot al aparatului

Răcirea combinei frigorifice este executată de un sistem de răcire cu un compresor (la unele aparate şi de un ventilator), care emite un anume nivel de zgomot în timpul funcţionării. Nivelul de zgomot depinde de instalare, utilizarea corectă şi vechimea aparatului.

  • După pornirea aparatului, compresorul poate fi mai zgomotos (zgomotul lichidelor, zgomot cauzat de lichidul refrigerent care curge prin sistem). Acesta nu este un semn de defecţiune şi nu va afecta durata de utilizare a aparatului. În cele din urmă, nivelul acestui zgomot se va reduce.

  • Ocazional, s-ar putea auzi un zgomot brusc sau destul de tare în timpul funcţionării aparatului, care poate părea neobişnuit; acesta este de cele mai multe ori rezultatul unei instalări neadecvate:

    • Aparatul trebuie să stea la același nivel și pe un suport solid.

    • Aparatul nu trebuie să intre în contact cu un perete sau cu o mobilă adiacentă.

    • Asiguraţi-vă că echipamentul interior al aparatului este instalat corespunzător şi că zgomotul nu este cauzat de conserve, sticle, sau alte recipiente care vin în contact unele cu altele.

  • Datorită încărcării mai mari a sistemului de răcire atunci când ușa este deschisă mai frecvent sau mai mult timp, când este introdusă o cantitate mare de alimente proaspete sau când funcţiile de congelare sau de răcire rapidă sunt activate, aparatul poate genera temporar un zgomot mai mare.

Observațiile dvs.

895597